dimecres, 30 de setembre del 2009

Segons el Diccionari

Segons el diccionari Image and video hosting by TinyPic

MICO:




M CAST ZOOL Simi, especialment de cua llarga.



SIMI : Tots els mamífers quadrumans.Que té quatre mans, mamífers que tenen els peus semblants a les mans.


Català : mico


Castellà: mono

Anglès: monkey

Francès: singe

Alemany: Affe

Image and video hosting by TinyPic

dijous, 24 de setembre del 2009

Veterinaris (capítol 8)

"Veterinaris" mostra en aquest capítol els casos d'un gos amb càncer, d'un cérvol i de dues goril·les del zoo, d'una tortuga marina amb un ham a l'esòfag i d'un cavall que va coix.
Al Zoo de Barcelona, en Jesús treu una cadena de desaigüe de les banyes d'un cérvol que s'hi havia embolicat. D'altra banda, l'equip del zoo fa diferents temptatives per adaptar les dues goril·letes als altres goril·les.

Font: Edu3.cat

Edu3.cat

Veterinaris (capítol 7)

Aquest capítol de "Veterinaris" segueix l'evolució dels peixos de l'Aquàrium, d'un gos amb hèrnia discal, d'un gos amb càncer, de dues petites goril·les del zoo i d'un camaleó amb problemes digestius.
Les goril·letes del Zoo de Barcelona tenen més de vuit mesos i abandonen la instal·lació de les cries, la bressola. L'equip del zoo les posa en una gàbia al costat dels altres goril·les, però encara dormen a la bressola. Al cap d'uns quants dies, deixen definitivament la bressola i la Begonya, la cuidadora dels petits, i se'n fan càrrec els cuidadors de primats. La Marga, treballadora del Servei de Veterinària del Zoo, pesa les goril·letes.

Font: Edu3.cat


Edu3.cat

Veterinaris (capítol 6)

Els protagonistes d'aquest capítol de "Veterinaris" són dues petites goril·les, dos gossos malalts, dos cavalls, una vaca que ha de ser operada i una tortuga que ha tingut un accident domèstic.

L'equip del Zoo de Barcelona treu per primera vegada a l'exterior les dues goril·letes que cuiden a la bressola. La sortida a l'exterior és una de les etapes que les dues goril·letes han de superar abans que les tornin amb les mares. Quan ja tenen vuit mesos, els treuen els bolquers i es planifica la reintroducció amb les seves mares.

Font: Edu3.cat

Edu3.cat

Veterinaris (capítol 5)

"Veterinaris" segueix, en aquest capítol, els casos de dues goril·les petites, una gossa acabada d'operar, un gos que té un tumor i un hàmster femella amb una infecció a la matriu.

Al Zoo de Barcelona, en Jesús, veterinari del zoo, demana ajuda a un pediatre per fer el seguiment de les dues goril·letes que tenen a la bressola i vacunar-les. En Jesús col·loca un anticonceptiu a una lleona amb l'ajuda del seu equip.

Font: Edu3.cat


Edu3.cat

Veterinaris (capítol 4)

En aquest capítol de "Veterinaris" es mostren els casos d'un dofí acabat de néixer, dues goril·les petites, un grup de vaques que han de ser inseminades, una cotorra que s'ha quedat cega i una gossa tetraplègica.

Al Zoo de Barcelona assistim a les primeres hores de vida d'una cria de dofí, que s'ha donat un cop i s'ha ferit al cap. A més, la Nimba i la Batanga, dues goril·letes, són ateses per la Begonya, una de les cuidadores del zoo. Estan separades de la mare perquè no les sabia cuidar.

Font: Edu3.cat

Edu3.cat

dimarts, 22 de setembre del 2009

Un altre Puzzle

Cançó mones

mico petit

com es renten els micos

mones mengen fulles

Naixement dels micos